Store travkonkurranser

Travsport er veldig populært i Norge. Det arrangeres totalisatorløp hver uke, og det arrangeres også noen større travløp, som Oslo Grand Prix, Norsk Kravkriterium, Norsk Travderby, Hoppederby, H.M. Kongens Pokalløp, Jacob Meyers Pokalløp og Axel Jensens Minneløp, bare for å nevne noen. Ponnitrav er også populært, og er en rekrutteringssport der unge får prøvd seg som travkusker. Travkonkurranser finnes i mange land, og norske hester deltar også i utenlandske løp, først og fremst løp i nabolandene våre. Mange norske hester har for eksempel konkurrert i svenske travløp.

En stor travkonkurranse i Sverige er Elitloppet. Denne konkurransen er også populær blant nordmenn, og man kan følge den via TV og Internett. Noen av toppfavorittene før neste konkurranse er Timoko, Panne de Moteur og Magic Tonight.

Timoko vant Elitloppet 2014, og er derfor regnet blant de store favorittene før løpet i 2015. Det er alltid vanskelig å forsvare en tittel, men Timoko er en hest som kan klare dette. Panne de Moteur ble på andreplass i Elitloppet 2014, og disse to hestene kommer sikkert til å ligge i teten i 2015. Magic Tonight er en outsider. Hesten imponerte stort i 2014, og fikk mye oppmerksomhet, men eieren ville ikke la den løpe Elitloppet 2014, derfor er det ingen som vet hvor godt hesten ville hevdet seg i løpet. Men dersom Magic Tonight stiller til start i 2015, er den nok en av favorittene.

I Elitkampen 2014 ble det tredobbelt norsk seier, så de norske hestene hevdet seg veldig bra i Sverige dette året. Man kan lese mer om travsport og travhester på nettsiden til Det Norske Travselskap. Her finner man informasjon om regler og kommende løp, og man kan lese aktuelle nyheter fra travsportens verden.